Groep 513

Voorbeeldbrief: augustus 2020

 

 

schrijf een brief, verander een leven

 

 

Op deze pagina vindt de toelichting op onze maandbrief. .

 

Op de pagina “brief om te versturen” treft u de Engelstalige brief die u kunt kopieëren, uitprinten en versturen. U hoeft alleen de datum en uw naam, adres en woonplaats in te vullen.

 

De Nederlandse vertaling kunt u lezen op de pagina “Nederlandse vertaling”.

 

U kunt de complete brief met toelichting en vertaling ook in verschillende bestandsformaten downloaden vanaf de pagina ”abonnees”.

 

 


De portokosten bedragen voor een brief tot 20 gram:

 

binnen Nederland: € 0,91 1x Nederland
Europa en overige landen: € 1,50 1x Internationaal

 

 

 

 

 

toelichting:


 

De brief van deze maand is gericht op Chili.

 

Chili: student blind door politiegeweld.


De 22-jarige Chileense psychologiestudent Gustavo Gatica nam eind 2019 deel aan massaprotesten. De oproerpolitie gebruikte rubberen kogels om de demonstranten uiteen te drijven. Een regen van kogels trof Gustavo in zijn gezicht. Hij raakte blind aan beide ogen.

 

Massaprotesten hard neergeslagen.

 

De protesten in Chili ontstonden na een verhoging van de prijzen voor het openbaar vervoer in de hoofdstad Santiago. De grotendeels vreedzame protesten werden hard neergeslagen. Op 19 oktober kondigde de overheid de noodtoestand af. Maar de protesten gingen door. De politie richtte rubberen kogels op de bovenlichamen en gezichten van demonstranten. Ook gooiden ze traangas in ziekenhuizen en scholen. Duizenden demonstranten raakten gewond. Ten minste 23 mensen werden gedood.

 

De politie opende zelf een onderzoek naar het buitensporige politiegeweld, maar concludeerde dat niemand verantwoordelijk gehouden kon worden. De openbaar aanklager gaat nu onderzoek doen naar de gebeurtenissen.

 

Met deze brief roept u de openbaar aanklager van Chili op, er voor te zorgen dat een ieder die verantwoordelijk is voor Gaticas verwondingen wordt vervolgd.

 

 

 


 

Een kopie van uw brief kunt u sturen aan de ambassade van Chili:

 

Ambassade van de Republiek Chili
H.E. mevrouw María Teresa de Jesús Infante Caffi
Parkstraat 30
2514 JK DEN HAAGe-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

laatst bijgewerkt 01-08-2020

Missie

Documenten

Contact

CBF-goedgekeurd

cbf_rood_kl.jpg