Groep 513

Voorbeeldbrief: juni / juli 2018

 

Op de volgende pagina's treft u de voorbeeldbrief voor de komende maand. De brief is helemaal klaar, u hoeft alleen de datum en uw naam, adres en woonplaats in te vullen, waarna u de brief kunt versturen.

"Hoe kan ik de brief aanpassen en printen?"

  1. U kunt de volledige brief downloaden via de pagina van de Engelstalige versie,
    of
  2. Selecteer de tekst van de te versturen versie.
  3. Kopieer de geselecteerde tekst (de kopieerfunctie vindt u in het menu Bewerken of druk op Ctrl + C).
  4. Open in uw tekstverwerker (b.v. Microsoft Word) een leeg document.
  5. Plak de geselecteerde tekst in dit document (de plak-functie vindt u in het menu Bewerken of druk op Ctrl +V).
  6. Vul de datum, uw naam en adres in en print uw brief uit. Vergeet alstublieft niet om uw handtekening te zetten!

 

 


De portokosten bedragen voor een brief tot 20 gram:

 

binnen Nederland: € 0,83 1x Nederland
Europa en overige landen: € 1,40 1x Internationaal

 

 

 

toelichting:


 

De brief van deze maand is gericht op Bahrain.

 

Ebrahim Ahmed Radi al-Moqdad
02 oktober 1996

 

Jehad Sadeq Aziz Salman
08 feburari 1997

 

Jehad Sadeq Aziz Salman en Ebrahim Ahmed Radi al-Moqdad werden op 23 juli 2012 tijdens demonstraties tegen de overheid in Manama, de hoofdstad van Bahrein, gearresteerd. Zij waren toen 15 jaar oud.

 

De eerste twee dagen na hun arrestatie mochten de jongens geen contact hebben met hun families en advocaten. Bij hun verhoor was ook geen advocaat aanwezig. Beide jongens verklaarden later dat ze door de politie waren geslagen en waren gedwongen ‘verklaringen’ te ondertekenen. Ze werden onder meer aangeklaagd voor ‘het beramen van een moord’, ‘het in brand steken van een politie-auto’, ‘het gooien van Molotov-cocktails’, en ‘illegale samenscholing’.
Vanaf hun arrestatie werden de jongens gevangen gehouden in de Dry Dock Prison, een gevangenis voor volwassenen.

 

Hun proces begint op 16 oktober 2012, samen met een aantal volwassenen. Hun familie kreeg geen toestemming om het proces bij te wonen. Op 4 april 2013 zijn ze tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hun advocaat heeft al tijdens het eerste proces aangegeven dat er inconsistenties in de verklaringen waren van de getuigen à charge, waaronder politieagenten. De advocaat van de beide jongens tekende op 20 mei 2013 beroep aan tegen hun gevangenisstraf. Tijdens het de hoger beroep zitting werden geen getuigen à decharge gehoord.

 

Op 14 mei 2013 brak er een gevecht uit in de cel waar ook de jongens in zaten. Bewakers sloegen er op los, mogelijk is ook Jehad geslagen. Getuigen hiervan maakt dit wereldkundig en melden het via via aan mensenrechtenorganisaties en het Rode Kruis.
Veertien jonge mensen werden in eenzaamheid opgesloten als straf voor het gevecht. De gevangenis directie heeft de familie ingelicht dat ze tot nader order niet hoefden te komen.

 

Pas in juni 2013 was de familie weer in de gelegenheid om Jehad te bezoeken, zij het dat ze, in tegenstelling tot voorgaande keren, gescheiden waren door een glasplaat met een telefoon. Hij sprak daarbij niet over de dingen die hij in mei had meegemaakt.

 

Op 31 mei 2013 deelde de Openbaar Aanklager, mee dat het deze mensen geen kinderen waren, maar volwassenen, boven de leeftijd waarop ze verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun daden, op het moment dat ze hun misdaad begingen.

 

Op 29 september 2013 bevestigde het Hooggerechtshof hun straffen. Ook hier kreeg hun familie geen toestemming om de uitspraak bij te wonen.

 

 

 

 

 

 

 


 

Een kopie van uw brief kunt u sturen aan de ambassade van Bahrain (in Engeland)

 

His Excellency Shaikh Fawaz bin Mohammed Al Khalifa
Embassy of the Kingdom of Bahrain
30 Belgrave Square
SW1X 8QB
London
UNITED KINGDOM