Groep 513

 


december 2017

februari 2017

 

 

 

 

 

december 2017

terug naar top pagina

 

SCHOLEN IN ACTIE VOOR MAHADINE uit TSJAAD.

 

Op 5 scholen voor voortgezet onderwijs in Heerhugowaard is op 6 en 7 december een handtekeningenactie gehouden door de lokale werkgroep van AMNESTY INTERNATIONAL.

 

Mahadine (eigenlijke naam Tadjadine Mahamat Babouri) zit al ruim een jaar gevangen in zijn land Tsjaad. Hij heeft in video’s, onder andere op Facebook, kritiek geleverd op zijn regering, vanwege het economische wanbeleid. Sindsdien zit hij vast, terwijl hij gebruik maakte van zijn recht op vrije meningsuiting.

Hij is gemarteld, hij krijgt niet de noodzakelijke medicijnen voor zijn leverkwaal, en kan veroordeeld worden tot levenslang vanwege “bedreiging van de nationale veiligheid”.

 

Op de scholen is door de leerlingen enthousiast op deze actie gereageerd. Er zijn maar liefst ruim 950 handtekeningen gezet!

 

Wilt u ook meedoen aan dit soort acties, of onze werkgroep incidenteel helpen, neemt u dan contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Elke hulp is welkom!

 

 

februari 2017

terug naar top pagina

 

WILT U COLLECTEREN VOOR AMNESTY INTERNATIONAL?

 

Amnesty International Heerhugowaard is op zoek naar collectanten die tussen

 

5 en 11 maart

 

voor de organisatie langs de deuren willen gaan. De collecte is een onmisbare bron van inkomsten voor Amnesty International.

De instelling is onpartijdig en onafhankelijk. Om die onafhankelijkheid te kunnen garanderen, accepteert Amnesty voor haar acties en onderzoeken geen subsidies of sponsorgeld. Daarom zijn de enige inkomsten giften, zoals de collecte opbrengst.

Wie wil meehelpen bij deze collecte kan bellen met 020-5352111.

U kunt ook contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wilt u meer weten over het werk van Amnesty International, dan kunt u contact opnemen met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..