Groep 513

 

 

 

november 2019

april 2019

maart 2019

februari 2019

 

 

 

 

 

 

 

november 2019

terug naar top pagina

 

 

 

AMNESTY SCHRIJFT VOOR JONGEREN TIJDENS WRITE FOR RIGHTS 2019

 

 

Op 10 December is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Tijdens de Write for Rights 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren.
Amnesty International voert actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte.

Overal wordt geschreven

 

In heel Nederland gaan mensen brieven schrijven. Alleen thuis, of samen in een café, buurthuis, bibliotheek, school, bij de sportclub of tijdens een van de vele schrijfevenementen die in het hele land worden gehouden. Mensen schrijven brieven met pen en papier of online. Om autoriteiten op te roepen de jongeren die onrecht is aangedaan te steunen.

 

 

Heerhugowaard De Noord: Pastorie

zaterdag 7 december

09:00 – 15:00 uur.

Obdam: De Brink

dinsdag 10 december

09:00 – 12:00 uur.

Heerhugowaard Centrum:
Hal Bibliotheek / Gemeentehuis

dinsdag 10 december

09:00 – 21:00 uur.

 

 

Wilt u meer weten over deze actie en het werk van Amnesty International, dan kunt u contact opnemen met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

april 2019

terug naar top pagina

 

 

 

TURKSE ZATERDAGMOEDERS VERDIENEN GERECHTIGHEID

 

 

In de jaren 90 verdwenen in Turkije honderden, vooral Koerdische mannen. Hun lichamen zijn nooit teruggevonden.
De Zaterdagmoeders vragen om onafhankelijk onderzoek en berechtiging van de daders die bij de verdwijningen betrokken waren. De moeders worden voortdurend tegengewerkt door de autorieteiten.
Na een lange pauze kwamen ze vanaf 2009 toch weer elke zaterdag bijeen op het Galatasarayplein in Istanbul. De moeders en sympathisanten tonen dan in stilte fotos van hun dierbaren.

 

Van het plein verjaagd.

 

In augustus 2018 verboden de Turkse autoriteiten de 700ste bijeenkomst van de Zaterdagmoeders, Met waterkanonnen, traangas en rubberkogels werden de vrouwen verjaagd. Het Galasatarayplein is nu omheind met hekken, waardoor het plein nietlanger toegankelijk is.

 

Zondag 28 april, na de mis van 10.00 uur in de St. Victorkerk, krijgt U de gelegenheid een petitie te ondertekenen met een dringend verzoek aan de Turkse autorieteiten de zaterdagmoeders toe te staan te demonstreren en te vragen wat er met hun familie is gebeurd.

 

 

 

 

maart 2019

terug naar top pagina

 

 

 

RUIM € 5.100 VOOR AMNESTY INTERNATIONAL

 

De collecte van Amnesty International, die van 11 tot en met 17 maart 2018 plaatsvond in de gemeenten Koggerland en Heerhugowaard, heeft € 5.133,72 opgebracht. 57 vrijwilligers collecteerden voor de mensenrechtenorganisatie.

 

Opbrengst van onschatbare waarde.

 

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde.

 

Het belang van de collecte.

 

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld om mensen die alleen maar gevangenzitten omdat ze kritiek hadden op hun regering vrij te krijgen.

Mensen als Azam Farmonov uit Oezbekistan. De mensenrechtenverdediger kwam in oktober 2017 vrij, nadat hij bijna twaalf jaar had vastgezeten en volgens zijn vonnis nog drie jaar cel te gaan had. Tijdens zijn detentie werd Farmonov gemarteld, toch weigerde hij te bekennen dat hij zich schuldig had gemaakt aan afpersing – een verzonnen aanklacht. Amnesty voerde actie voor Farmonovs vrijlating.

 

 

 

 

 

 

februari 2019

terug naar top pagina

 

AMNESTY INTERNATIONAL ZOEKT COLLECTANTEN

 

Geef om Vrijheid - geef een uur van uw tijd.

 

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt de jaarlijkse en collecte van

 

10 en 16 maart

 

Met de slogan ‘Geef om vrijheid’ wil Amnesty duidelijk maken dat vrijheid niet in alle landen vanzelfsprekend is en dat er geld nodig is om de vrijheid van mensen te waarborgen. Amnesty zet zich in voor de vrijlating van gewetensgevangenen, eerlijke processen voor alle (politieke) gevangenen, afschaffing van de doodstraf en beëindiging van martelingen, politieke moorden en ‘verdwijningen’. Maar Amnesty komt ook in actie als mensen stelselmatig voedsel, water of een woning wordt onthouden. Amnesty International komt ook in actie in geval van discriminatie, voor wie dan ook.

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Om die reden ontvangt de organisatie geen geld van de overheid of van politieke groeperingen. Met bijdragen van leden en door giften, zoals tijdens de collecte, wordt het werk van Amnesty blijvend mogelijk gemaakt.

 

Wie wil meehelpen bij deze collecte kan bellen met 020-5352111.

 

U kunt ook contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wilt u meer weten over het werk van Amnesty International, dan kunt u contact opnemen met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

laatst bijgewerkt 30-10-2020

Missie

Documenten

Contact

CBF-goedgekeurd