Groep 513

Adoptiewerk

 

Adoptiewerk: toelichting.

 

Adoptiewerk houdt in dat er gedurende langere tijd op één bepaalde zaak gewerkt wordt. Dit bestaat uit het schrijven van (veel) brieven naar verschillende autoriteiten in een bepaald land met de vraag om verbetering te brengen in bepaalde misstanden en om mensenrechtenschendingen te voorkomen.
De werkgroep Heerhugowaard werkt op dit moment aan drie verschillende adoptie zaken.

 

 

 

Adoptiewerk: Israël en de Palestijnse gebieden.

 

Het betreft de zaak van twee Palestijnse gehuchten Hadidiya en Humsa op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. De Palestijnse bewoners van deze gehuchten worden stelselmatig gepest en getreiterd door Israel. Hen worden de basisbehoeften onthouden. Ze krijgen geen aansluiting op schoon drinkwater, elektriciteit en dergelijke. Als ze een schuurtje bouwen wordt dat vrijwel meteen door Israël met veel geweld neergehaald en enpassant ook maar even een gebouwtje dat als huis dient.

 

 

nederzetting Humsa

 

 

Klik hier om naar de pagina adoptiewerk Israël te gaan.

 

 

 

 

Adoptiewerk: Iran.

 

Sinds 2013, hebben de Iraanse autoriteiten de repressie tegen Iraanse moedige mensenrechten activisten opgevoerd. Tot de doelgroep van de Iraanse autoriteiten behoort een groep van nieuwe jonge activisten, waarvan de meesten zijn geboren na de Revolutie van 1979. Zij hebben de intense repressie enorm zien toenemen. Tot deze groep behoort de vriendengroep Atena Daemi, Omid Alishenas, en het echtpaar Arash Sadeghi en Golrokh Ebrahimi Iraee.

 

Alle vier zijn mikpunt van de autoriteiten, enkel en alleen vanwege hun vreedzame activiteiten voor de mensenrechten, inclusief hun betrokkenheid bij de steeds groter wordende groep mensen die zich inzet tegen de doodstraf.

 

 

De groep jonge verdedigers van de mensenrechten

 

 

Klik hier om naar de pagina adoptiewerk Iran te gaan.

 

 

 

 

Adoptiewerk: Bahrein.

 

De derde case gaat om twee tieners in Bahrein. Deze jongens werden in juli 2012 opgepakt tijdens anti regeringsdemonstraties in de hoofdstad al-Manama. Ze waren tien 15 jaar oud. Ze werden als volwassenen veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Voor hen vraagt Amnesty herziening van hun vonnis, en dat ze eerlijk berecht worden volgens het strafrecht voor jeugdigen.

 

 

Jehad Sadeq Aziz Salman sinds 17 maart 2020

en

Ebrahim Ahmed Radi al-Moqdad sinds 23 mei 2020.

 

 

Ebrahim Ahmed Radi al-Moqdad
02 oktober 1996

 

Jehad Sadeq Aziz Salman
08 feburari 1997

 

  Klik hier om naar de pagina adoptiewerk Bahrein te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

Adoptiewerk: Saoedi Arabië.

 

De vierde case betreft de Nigeriaans Suliamon Olufemi, die in Saoedi Arabië ter dood is veroordeeld. Hij was één van de honderden buitenlanders, afkomstig uit Somalië, Ghana en Nigeria, die bij een massale arrestiegolf in september 2002.

 

 

Suliamon Olufemi
20 april 1978

 

 

  Klik hier om naar de pagina adoptiewerk Saoedi Arabië te gaan.

 

 

 

Adoptiewerk: vragen en/of actief worden?.

 

De werkgroep stelt deze stuk voor stuk schrijnende en mensonterende situaties aan de kaak bij de autoriteiten van de betreffende landen.
De tijdsbesteding per lid is slechts enkele uren per maand. Een paar keer per jaar wordt bij een van de leden thuis kort vergaderd, de meeste afstemming gebeurt via mail of telefoon.

Mocht u een paar uur per maand over hebben en wilt u zelf ook actief willen worden om deze mensenrechtenschendingen tegen te gaan, dan dan bent u uiteraard zeer welkom bij de subgroep Adoptiewerk. Stuurt u even een e-mail naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op inlichtingen vragen verplicht u tot niets.

 

 

 

 

 

 

laatst bijgewerkt 30-10-2020

Missie

Documenten

Contact

CBF-goedgekeurd