Geachte openbaar aanklager,

 

Ik schrijf u als iemand die betrokken is met het respecteren van de mensenrechten, daarom wil ik mijn grote bezorgdheid te uiten over de situatie van

 

MUBARAK BALA

 

De vooraanstaande Nigeriaanse humanist Mubarak Bala werd op 5 april 2022 tot 24 jaar gevangenisstraf veroordeeld, op grond van beschuldigingen van strafbare feiten, door het schenden van de openbare veiligheid, door zijn Facebook posts in april 2020, waarin hij uiting gaf aan zijn levensbeschouwing. Mubarak Bala werd gearresteerd op 28 april 2020 en veroordeeld voor godslastering. Op 21 december 2020, besloot het Federale Gerechtshof dat hij vrijgelaten moest worden en liet alle aanklachten vervallen, maar de autoriteiten houden hem nog steeds gevangen.

 

Ik dring er bij de Nigeriaanse autoriteiten op aan om Mubarak Bala onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten en zijn veroordeling te vernietigen, omdat hij enkel en alleen veroordeeld is voor het vreedzaam uitvoeren van zijn recht op vrije meningsuiting, gedachten en geloof. Tot het moment van zijn vrijlating, wilt u dan de verzekering geven dat de familie en advocaat van Mubarak Bala volledig toegang tot hem kunnen krijgen en dat hij afdoende medische verzorging krijgt en niet mishandeld zal worden.

 

Ik dank U voor Uw aandacht in deze belangrijke zaak en kijk uit naar Uw reactie en positief nieuws over Mubarak Bala,

 

Hoogachtend,

 

uw handtekening
naam en adres