Groep 513

Voorbeeldbrief: december 2020

 

 

schrijf een brief, verander een leven

 

 

Op deze pagina vindt de toelichting op onze maandbrief. .

 

Op de pagina “brief om te versturen” treft u de Engelstalige brief die u kunt kopieëren, uitprinten en versturen. U hoeft alleen de datum en uw naam, adres en woonplaats in te vullen.

 

De Nederlandse vertaling kunt u lezen op de pagina “Nederlandse vertaling”.

 

U kunt de complete brief met toelichting en vertaling ook in verschillende bestandsformaten downloaden vanaf de pagina ”abonnees”.

 

 


De portokosten bedragen voor een brief tot 20 gram:

 

binnen Nederland: € 0,91 1x Nederland
Europa en overige landen: € 1,50 1x Internationaal

 

 

 

toelichting:


 

De brief van deze maand is gericht op Bangladesh: arbeidsmigranten horen niet in de cel!

 


 

 

Bangladesh houdt sinds 28 september ten onrechte 32 uit Syrië teruggestuurde arbeidsmigranten vast. Zij zouden zich in het buitenland schuldig hebben gemaakt aan criminele activiteiten. Maar hier is geen enkel bewijs voor.

 

De 32 arbeidsmigranten die in Bangladesh zijn opgepakt probeerden Europa te bereiken, maar in Syrië werden ze gearresteerd en teruggestuurd. De migranten schaden volgens de Bengaalse autoriteiten ‘het imago van Bangladesh’ omdat zij betrokken zouden zijn bij criminele activiteiten in het buitenland. Elk bewijs hiervoor ontbreekt. Bovendien zitten de migranten zonder aanklacht vast.

 

Sinds juli 2020 zijn minstens 370 arbeidsmigranten die terugkeerden uit verschillende landen in Bangladesh opgepakt. Veel Bengalezen hopen een goedbetaalde baan te vinden in het buitenland en worden dan slachtoffer van mensenhandel. Ze worden uitgebuit door mensenhandelaars die hun een vaste baan en goed geld beloven. Vervolgens worden ze uitgebuit door werkgevers voor minder loon en meer werk of bedreigd met gevangenisstraffen voor illegaal verblijf.

 

Met deze brief roept u de autoriteiten in Bangladesh op om de 32 arbeidsmigranten onmiddellijk vrij te laten.

 

 

 


 

Een kopie van uw brief kunt u sturen aan de ambassade van Bangladesh:

 

Ambassade van de Volksrepubliek Bangladesh
Badhuisweg 77
2587 CD DEN HAAG


 

 

 

 

 

 

laatst bijgewerkt 01-12-2020

Missie

Documenten

Contact

CBF-goedgekeurd