Groep 513

Voorbeeldbrief: september 2019

 

 

schrijf een brief,

 verander een leven

 

 

Op deze pagina vindt de toelichting op onze maandbrief. .

 

Op de pagina “brief om te versturen” treft u de Engelstalige brief die u kunt kopieëren, uitprinten en versturen. U hoeft alleen de datum en uw naam, adres en woonplaats in te vullen.

 

De Nederlandse vertaling kunt u lezen op de pagina “Nederlandse vertaling”.

 

U kunt de complete brief met toelichting en vertaling ook in verschillende bestandsformaten downloaden vanaf de pagina ”abonnees”.

 

 


De portokosten bedragen voor een brief tot 20 gram:

 

binnen Nederland: € 0,87 1x Nederland
Europa en overige landen: € 1,45 1x Internationaal

 

 

 

toelichting:


 

De brief van deze maand is gericht op Saoedi Arabië.

 

 
 

Op 28 september 2002, arriveerde een groep mannen, waaronder naar verluid een politieagent, op de plek waar veel mensen van Afrikaanse afkomst aan het werk waren als autowasser. Er ontstond een woordenwisseling die volgde op de eis van de mannen dat zij geld wilden van de autowassers. Er brak vervolgens een gevecht uit, waarbij de politieman gedood werd.

 

In de vroege ochtend van de volgende dag, kwamen veiligheidstroepen naar de plaats waar de autowassers verbleven en voerden een massa arrestatie uit. Honderden Afrikaners werden gearresteerd en vervolgens het land uitgezet, sommige na het uitzitten van een gevangenisstraf en afranselingen.
Verondersteld wordt dat Suliamon Olufemi ter dood is veroordeeld in november 2004. Vanwege de geheimzinnigheid rond het strafrecht systeem, is de exacte datum niet bekend. De dertien mannen, Suliamon Olufemi en twaalf anderen kregen een oneerlijk proces zonder enige wettelijke vertegenwoordiging, volledig in het Arabisch, welke taal zij niet spreken. Er was geen tolk aanwezig en werd ook geen vertaling gegeven.
Tijdens de verhoren werd hen opgedragen om, bij wijze van handtekening, hun vingerafdrukken te plaatsen onder een verklaring die in het Arabisch was opgesteld, wat ze niet konden lezen. Het is goed mogelijk dat deze verklaringen als bewijs tegen hen heeft gediend.

 

Sommige van hen beweren te zijn gemarteld en anderszins mishandeld te zijn, tijdens hun hechtenis en gevangenschap, dat zij geslagen werden on onderste boven opgehangen, Sommige kregen elektrische schokken op de geslachtsdelen toegediend, om hen te dwingen te bekennen deel genomen te hebben aan de moord.
Indien de politieagent, die 28 september 2002 stierf, kinderen had, kan Suliamon Olufemi in de gevangenis blijven tot het oudste kind de leeftijd van 18 jaar bereikt. Op die leeftijd kan het kind de diya (bloedgeld) accepteren of ook verwerpen. Als het bloedgeld wordt geaccepteerd, dan wordt het vonnis kwijtgescholden; als het wordt verworpen dan wordt de (dood)straf uitgevoerd. Als de politieagent geen kinderen had, dan kan Suliamon Olufemi elk moment geëxecuteerd worden.

 

 

 

 

 


 

Een kopie van uw brief kunt u sturen aan de ambassade van Saoedi Arabië:

 

His Excellency Abdulaziz Abdullah Abdulaziz Abohaimed
Embassy of the Kingdom of Saudi Arabia
Koninginnegracht 26
2514 AB DEN HAAG

 

 

 

 

 

 

laatst bijgewerkt 16-09-2019

Missie

Documenten

Contact

CBF-goedgekeurd

cbf_rood_kl.jpg