Groep 513

Voorbeeldbrief: januari 2019

 

 

schrijf een brief,

 verander een leven

 

 

Op deze pagina vindt de toelichting op onze maandbrief. .

 

Op de pagina “brief om te versturen” treft u de Engelstalige brief die u kunt kopieëren, uitprinten en versturen. U hoeft alleen de datum en uw naam, adres en woonplaats in te vullen.

 

De Nederlandse vertaling kunt u lezen op de pagina “Nederlandse vertaling”.

 

U kunt de complete brief met toelichting en vertaling ook in verschillende bestandsformaten downloaden vanaf de pagina ”abonnees”.

 

 


De portokosten bedragen voor een brief tot 20 gram:

 

binnen Nederland: € 0,87 1x Nederland
Europa en overige landen: € 1,45 1x Internationaal

 

 

 

toelichting:


 

De brief van deze maand is gericht op Bahrain.

 

 

Jehad Sadeq Aziz Salman en Ebrahim Ahmed Radi al-Moqdad werden op 23 juli 2012 tijdens demonstraties tegen de overheid in Manama, de hoofdstad van Bahrein, gearresteerd. Zij waren toen 15 jaar oud.

 

De eerste twee dagen na hun arrestatie mochten de jongens geen contact hebben met hun families en advocaten. Bij hun verhoor was ook geen advocaat aanwezig. Beide jongens verklaarden later dat ze door de politie waren geslagen en waren gedwongen ‘verklaringen’ te ondertekenen.
Ze werden onder meer aangeklaagd voor ‘het beramen van een moord’, ‘het in brand steken van een politie-auto’, ‘het gooien van Molotov-cocktails’, en ‘illegale samenscholing’. Vanaf hun arrestatie werden de jongens gevangen gehouden in de Dry Dock Prison, een gevangenis voor volwassenen.

 

Hun proces begint op 16 oktober 2012, samen met een aantal volwassenen. Hun familie kreeg geen toestemming om het proces bij te wonen. Op 4 april 2013 zijn ze tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hun advocaat heeft al tijdens het eerste proces aangegeven dat er inconsistenties in de verklaringen waren van de getuigen à charge, waaronder politieagenten. De advocaat van de beide jongens tekende op 20 mei 2013 beroep aan tegen hun gevangenisstraf. Tijdens het de hoger beroep zitting werden geen getuigen à decharge gehoord.

 

31 mei 2013 deelde de Openbaar Aanklager, mee dat het deze mensen geen kinderen waren, maar volwassenen, boven de leeftijd waarop ze verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun daden, op het moment dat ze hun misdaad begingen.
Op 29 september 2013 bevestigde het Hooggerechtshof hun straffen. Ook hier kreeg hun familie geen toestem¬ming om de uitspraak bij te wonen. Jehad Sadeq Aziz Salman en Ebrahim Ahmed Radi al-Moqdadwerden overgebracht naar de Jaw-gevangenis Blok 3, een gevangenis voor volwassen. Op dit moment verblijven ze in Blok 6 van dezelfde gevangenis, waar meer jongeren zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Een kopie van uw brief kunt u sturen aan de ambassade van Bahrain (in Engeland)

 

His Excellency Shaikh Fawaz bin Mohammed Al Khalifa
Embassy of the Kingdom of Bahrain
30 Belgrave Square
SW1X 8QB
London
UNITED KINGDOM