Groep 513

Voorbeeldbrief: april 2019

 

 

schrijf een brief,

 verander een leven

 

 

Op deze pagina vindt de toelichting op onze maandbrief. .

 

Op de pagina “brief om te versturen” treft u de Engelstalige brief die u kunt kopieëren, uitprinten en versturen. U hoeft alleen de datum en uw naam, adres en woonplaats in te vullen.

 

De Nederlandse vertaling kunt u lezen op de pagina “Nederlandse vertaling”.

 

U kunt de complete brief met toelichting en vertaling ook in verschillende bestandsformaten downloaden vanaf de pagina ”abonnees”.

 

 


De portokosten bedragen voor een brief tot 20 gram:

 

binnen Nederland: € 0,87 1x Nederland
Europa en overige landen: € 1,45 1x Internationaal

 

 

 

toelichting:


 

De brief van deze maand is gericht op de Verenigde Staten van Amerika.

 

 

Scheiding traumatisch voor moeder en kind

 

De 39-jarige Valquiria vluchtte in maart 2018 met haar 7-jarig zoontje uit Brazilië. Ze vroeg om bescherming bij de grens tussen Mexico en de VS, in El Paso (Texas). Ze werd opgesloten en zonder reden gescheiden van haar zoontje. Ze heeft hem al bijna een jaar niet gezien.
Valquiria’s zoontje woont bij zijn vader aan de andere kant van de Verenigde Staten. Hij is getraumatiseerd en begrijpt niet waarom zijn moeder niet thuiskomt. Hij mag haar wel bezoeken, maar er is geen geld voor de reis.

 

Valquiria besloot te vluchten nadat drugshandelaren haar en haar zoontje meermaals bedreigden met de dood. Een asielambtenaar oordeelde op 27 maart 2018 dat Valquiria’s verhaal geloofwaardig was. Ze mocht asiel aanvragen. Maar in september werd haar verzoek afgewezen. Ze is nu in beroep en zit nog altijd vast.

 

Met deze brief roept u Corey Price, de directeur van het kantoor van de Immigration and Customs Enforcement in El Paso op, Valquiria in afwachting van de uitkomst van haar asielverzoek op humanitaire gronden vrij te laten

 

 

 

 

 


 

Een kopie van uw brief kunt u sturen aan de ambassade van Amerika:

 

Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika
His Excellency Mr. Peter Hoekstra
John Adams Park 1
2244 BZ WASSENAAR

 

 

 

 

 

 

laatst bijgewerkt 13-04-2019

Missie

Documenten

Contact

CBF-goedgekeurd

cbf_rood_kl.jpg