Groep 513

Voorbeeldbrief: april 2020

 

 

schrijf een brief,

 verander een leven

 

 

Op deze pagina vindt de toelichting op onze maandbrief. .

 

Op de pagina “brief om te versturen” treft u de Engelstalige brief die u kunt kopieëren, uitprinten en versturen. U hoeft alleen de datum en uw naam, adres en woonplaats in te vullen.

 

De Nederlandse vertaling kunt u lezen op de pagina “Nederlandse vertaling”.

 

U kunt de complete brief met toelichting en vertaling ook in verschillende bestandsformaten downloaden vanaf de pagina ”abonnees”.

 

 


De portokosten bedragen voor een brief tot 20 gram:

 

binnen Nederland: € 0,91 1x Nederland
Europa en overige landen: € 1,50 1x Internationaal

 

 

 

 

 

toelichting:


 

De brief van deze maand is gericht op China.

 


 

De Oeigoerse academicus ILHAM TOHTI kreeg op 23 september 2014 levenslang wegens ‘separatisme’. Tohti was kritisch op het minderhedenbeleid van China in de Oeigoerse regio, maar is geen voorstander van afscheiding van China. Hij wilde juist Han-Chinezen en Oeigoeren met elkaar in gesprek brengen

 

Ilham Tohti kwam op voor de rechten van de Oeigoeren, die in de regio Xinjiang ernstig worden onderdrukt. Hij maakte gebruik van zijn recht op vrije meningsuiting. Tal van misstanden stelde hij aan de kaak, ook tegen Han-Chinezen. Tohti probeerde de dialoog met de autoriteiten en studenten van verschillende afkomst aan te gaan, om tot vreedzame oplossingen te komen. Toch beschuldigden de Chinese autoriteiten hem van separatisme en werd hij tot levenslang veroordeeld.

 

In China zitten ongeveer een miljoen mensen uit voornamelijk islamitische minderheidsgroepen opgesloten in ‘heropvoedingskampen’. Daar worden ze hard gestraft en gedwongen om hun geloof en culturele identiteit te verwerpen. Ze krijgen geen rechtszaak en hebben geen toegang tot een advocaat om hun gevangenschap aan te vechten. Ze zitten vaak maanden vast, zonder te weten wanneer ze voldoende ‘getransformeerd’ zijn.

 

Met deze brief roept u president Xi Jinping van China op ILHAM TOHTI onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten. .

 

 

 


 

Een kopie van uw brief kunt u sturen aan de ambassade van China:

 

Embassy of China, H.E. Mr. Dr. Hong Xu
Willem Lodewijklaan 10
2517 JT DEN HAAG

 

 

 

 

 

 

laatst bijgewerkt 31-03-2020

Missie

Documenten

Contact

CBF-goedgekeurd

cbf_rood_kl.jpg